중국의 역사 침탈(侵奪)

BC 28세기 요하문명의 濊貊族이 남하 하여 夏, 商, 周를 건국하면서 황하문명을 일구었으며, 鮮卑族이 秦, 漢, 隨, 唐을 건국했습니다. - 기본주제 참조

우리는 지금/환경·의학

腐敗(corruption) 와 醱酵(fermentation)의 차이

자연정화 2020. 4. 13. 19:14

腐敗(corruption) 와 醱酵(fermentation)의 차이

 

[코로나19]가 인류를 위협하고 있습니다. 향후 1년 내외에 치료제가 상용화된다고 합니다.

 

그러나 다양한 변종바이러스가 계속 발생할 것이며, 그때 마다 곤욕을 치를 것입니다.

 

21세기 인류는 면역력의 대부분을 잃어버렸고, 항생제로 연명하고 있으나 그마저도 한계에 와 있는 것이 현실입니다.

 

자! 미래세대를 위하여 기성세대가 무엇을 남기고 가야 할까요?

 

자료출처 : 녹협 자연정화사업단

http://cafe.daum.net/gaundebm/aCx/8

 

 

자연정화기술 소개 (영문)-20200412.pdf
2.94MB
PDF-자연정화사업(안)-20190603_optimize.pdf
7.75MB

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녹협 서울조합장 정 진 010-8016-0123

Seoul Cooperative of the Green Food Production

Cooperative President Chung Gin

 

 

 

The difference between corruption and fermentation

Understanding Beneficial / useful / Harmful microorganisms

 

유용미생물에 대한 이해 / 부패와 발효의 차이

 

Microorganism is a small creature that the naked eye cannot observe and In general, it includes fungi, protozoa, bacteria, viruses, algae, and the like.

 

미생물(microorganism, 微生物)은 맨눈으로는 관찰 할 수 없는 작은 생물이며, 영어로 "Microorganism"이라고 하는데, "Micro"는 그리스어로 "작다"라는 의미이다. 일반적으로 진균(Fungi), 원생동물(Protozoa), 세균(Bacteria), 바이러스(Virus), 조류(Algae) 등을 포함한다.

 

Among microorganisms, bacteria are single cells and have a length of about 1 μ (1/1000 mm) and an elongated or round shape of 1/2 to 1/7 of this.

Bacteria are living by leechlike, parasitic, symbiotic, or independent living anywhere on the planet. They grow rapidly, have a variety of biochemical roles, and can adapt well to the environment.

 

미생물 중 세균(Bacteria, 細菌)은 단세포이며 길이는 1μ(1/1000㎜) 정도, 넓이는 이것의 1/2~1/7의 길쭉한 것 또는 둥근 모양의 것이 있다.

세균류는 지구상의 어느 곳에서든지 부생·기생·공생 또는 독립생활을 하며 살아가고 있으며, 생장이 빠르고 생화학적인 역할이 다양하며, 환경에도 잘 적응할 수 있다.

 

Humans are composed of approximately 100 trillion or more cells, and have evolved in symbiosis with bacteria for the past millions of years. Bacteria that are beneficial to humans are called [Beneficial-microorganisms] and Bacteria harmful to humans are called [Harmful-microorganism].

 

인간은 대략 100조 개 이상의 세포(細胞)로 구성되어 있고, 지난 수백만년간 세균(Bacteria, 細菌)과 공생을 하며 진화해 왔으며, 인간에게 유익한 세균을 “誘益미생물” 이라고 하고, 인간에게 해로운 세균을 “誘害미생물” 이라고 한다.

 

[Beneficial-microorganism] includes yeast, lactic acid bacteria, yeast, photosynthetic bacteria, and actinomycetes. [Harmful-microorganism] includes pathogenic bacteria, Of all bacteria, [Beneficial-microorganism] is 10% and [Harmful-microorganism] is 10%.

In the remaining 80%, [useful-microorganisms] are followed by imitating [Beneficial-microorganism] or [Harmful-microorganism] metabolism.

 

“誘益미생물”에는 효모, 유산균, 누룩균, 광합성 세균, 방선균 등이 있으며, “誘害미생물”에는 병원성 세균들이 있고, 전체 세균(Bacteria, 細菌) 중 “誘益미생물”은 10%, “誘害미생물”이 10% 존재하며. 나머지 80%에 “有用미생물”들은 “誘益미생물” 또는 “誘害미생물” 대사작용을 그대로 흉내를 내면서 따라 한다.

 

In other words, when [Beneficial-microorganism] enters the milk first and dominates and starts metabolism of decomposition of organic matter, 80% of [useful-microorganisms] cooperate with each other in cooperation to ferment milk and make yogurt or cheese.

 

즉 우유에 “誘益미생물”이 먼저 들어가서 우점을 하면서 유기물 분해 대사작용을 시작하면 “有用미생물” 80%가 같이 동조를 하면서 협력을 하여 우유를 발효시키고, 요구르트 나 치즈를 만들어 낸다.

 

However, if [Harmful-microorganism] enters the milk first and dominates and starts metabolism of decomposition of organic matter, 80% of [useful-microorganisms] cooperate with each other and collaborate to make milk decay.

 

그러나 우유에 “誘害미생물”이 먼저 들어가서 우점을 하면서 유기물 분해 대사작용을 시작하면 “有用미생물” 80%가 같이 동조를 하면서 협력을 하여 우유를 부패시키면서 썩게 만든다.

 

Therefore, [Beneficial-microorganism] is the microorganism that drives fermentation, and [Harmful-microorganism] is the microorganism that drives corruption.

 

따라서 “誘益미생물”은 발효를 주도하는 미생물이고, “誘害미생물”은 부패를 주도하는 미생물이다.

 

In particular, many [Beneficial-microorganism] are parasitic on the human body, forming diverse immune systems to somehow keep the host human being healthy and symbiotic with over 100 trillion human cells. [Harmful-microorganism], such as pathogenic bacteria, are constantly attempting to infiltrate the immune system, destroying and penetrating the immune system, causing disease, and eating decaying human cells after killing humans.

 

특히 인간의 몸에는 수많은 “誘益미생물”들이 기생을 하면서 숙주인 인간을 어떻게든 건강하게 살리기 위하여 다양한 면역체계를 형성하면서 100조 개가 넘는 인간세포들과 공생하고 있으며, 병원성 세균 등의 “誘害미생물”들은 수시로 동 면역체계를 파괴하고 침투하여 질병을 일으키고, 인간을 죽인 후 부패되는 인간세포들을 먹기 위하여 끊임없이 침투를 시도하고 있다.

 

Therefore, the reason why human beings can maintain a healthy life is because [Beneficial-microorganism] overpowered [Harmful-microorganism] while fulfilling their roles.

 

따라서 인간이 건강하게 생명을 유지할 수 있는 것은 모두 “誘益미생물”들이 각자의 역할을 충실하게 하면서 “誘害미생물”들을 제압했기 때문이다.

 

This providence of nature is constantly repeated in all animals and plants on the planet, and oriental medicine has developed in a way that accurately understands the role of [Beneficial-microorganism] and makes the most of it.

 

이러한 자연의 섭리는 지구상의 모든 동/식물들에게서 끊임없이 반복되고 있으며, 동양의학은 “誘益미생물”의 역할을 정확하게 파악하고 최대한 활용하는 방식으로 발전해 왔다.

 

However, the modern Western medicine's Sterilization / disinfection system uses chemicals and poisons to remove 10% of [Harmful-microorganism] and sterilizes 80% of [useful-microorganisms] as well as [Beneficial-microorganism].

 

It is destroying the immune system of animals and plants.

 

그러나 현대 서양의학의 방역/소독체계는 10%의 “誘害미생물”들을 제거하기 위하여 화학약품과 독극물을 사용하면서 80%의 “有用미생물” 뿐만 아니고 “誘益미생물”까지 살균을 하면서, 동/식물들의 면역체계를 파괴하고 있다.

 

Seoul Cooperative of the Green Food Production

Cooperative President Chung Gin

 

녹협 서울조합장 정진